FAQ

Vragen waar je mee zou kunnen zitten
Is Jess een franchise-formule?

Neen. Jess geeft je een gebruikslicentie voor het HRMS softwarepakket en bijhorende support. Je bouwt écht je eigen klantenportefeuille op. Je schrijft payslips en facturen vanuit je eigen vennootschap of eenmanszaak.

Hoe zien de documenten eruit die naar mijn klant gaan?

Jouw klant krijgt alle documenten vanuit jouw naam. Jij bent de dienstverlener die weliswaar gebruikt maakt van Jess, maar daar merkt de klant niets van. Wil je zo’n document eens bekijken? Maak dan vrijblijvend een afspraak.

Kan ik een erkend secretariaat oprichten?

De Belgische wetgever legt strikte voorwaarden op om de titel "Erkend sociaal secretariaat" te mogen gebruiken. Die hebben o.a. te maken met schaalgrootte, structuur en aantal klanten. Het is quasi onmogelijk om als beginnend sociaal secretariaat een erkenning te behalen. Daarom ben je een HR dienstverlener of Payroll-adviseur. Maar niets belet je om verder uit te groeien.

Is het een nadeel dat ik geen erkend secretariaat ben?

Niet direct, neen. Elke dienstverlener, met de erkenning als titel of niet, mag dezelfde basisservice leveren. Een Erkend Sociaal Secretariaat mag daarenboven ook de inningen in naam van de staat voor zijn rekening nemen.

Wat zijn de opstartkosten voor Jess?

Nul euro. We verwachten dat je in de eerste plaats voldoet aan de basisvoorwaarden van kennis en degelijkheid. Daarvoor hebben we een gesprek. Als daarna blijkt dat je een goede kans maakt om succesvol te zijn, vragen we je om tijd en energie te investeren in je opstart en in de opleiding. Daarna kun je starten.

Welke kosten zijn verbonden aan Jess?

Je betaalt een forfaitair tarief. Dat is 100% transparant en voorspelbaar. Dat blijft ook zo omdat dit nu eenmaal de basis vormt voor onze werkwijze. De aanloopkosten nemen wij voor onze rekening als we in je geloven. Jouw succes is ook het onze.

Ik ben boekhouder met een basiskennis van de sociale wetgeving. Kan ik met Jess starten?

Payroll-administratie is een complexe en gespecialiseerde materie. Als je niet voldoende onderlegd bent, loop je kans om brokken te maken, en dat wil je in elk geval vermijden. Maar als je twijfelt, neem dan contact op.

Vanaf wanneer is Jess voor mij rendabel?

Dat hangt deels af van je kostenstructuur, want je inkomstenstructuur is 100% voorspelbaar en transparant. We gaan er van uit dat 500 recurrente payslips een goede basis legt voor een gezonde eenmanszaak. Kijk hiervoor nog even naar de whitepaper.

Hoeveel payslips kan ik maximaal met Jess verwerken?

De software wordt intensief en zonder problemen gebruikt meerdere dienstverleners, dus daar zul je de grens nooit tegenkomen. Voor wat betreft het fysiek verwerken, hangt veel af van hoe je georganiseerd bent en het soort klanten waarvoor je werkt. De ervaring leert dat 1000 payslips per maand mogelijk is voor een gemotiveerd en goed georganiseerd persoon.

Wie commercialiseert Jess?

Salar commercialiseert Jess. Salar is een erkend sociaal secretariaat in Kasterlee. Dat zij zelf intensief de software gebruiken, garandeert dat hij stabiel is en steeds up-todate.

Worden Salar en ik dan geen concurrenten?

Salar heeft geen ambitie om geografisch uit te breiden. Zij willen vooral lokaal in de Kempen heel goed haar klanten bedienen. Er zijn zelfs mensen die al jaren Jess gebruiken en vlakbij Salar zitten zonder dat dit enig probleem geeft. Salar respecteert altijd de zelfstandigheid van Jess en de klanten die Jess gebruiken.

Heb je nog vragen?

Neem gerust contct met ons op, dat werkt meestal het snelst en het

meest verhelderend. We ontvangen je graag met een kop koffie

Contacteer ons